Letní olympiáda dětí a mládeže

                Poslední  červnový týden patřil v Olomouci sportu, konkrétně desáté OLYMPIÁDĚ DĚTÍ A MLÁDEŽE .  Představilo se  3 596 sportovců  ze všech krajů naší republiky, soutěžilo se ve 20 sportech. Atletika byla co do počtu účastníků největším sportem. V 31 disciplinách soutěžilo 438 sportovců. Pražská atletika se představila v tom nejlepším světle, získala:

15 medailí a 11 pódiových vystoupení (vyhlašovalo se do 6 místa)

po pěti od každého cenného kovu a 1x 4. místo, 6x 5.místo, 4x 6.místo

Atletiku pražská výprava zcela ovládla – získala první místo mezi výpravami a na závěr pražští sprinteři ozdobili atletické soutěže hned dvěma národními rekordy. Obě štafety staršího žactva doběhly v rekordním čase:

starší žákyně ve složení:

 Barbora Kličková, Nicole Krutilová, Alžběta Machová, Silvie Daněčková  29,00 s

starší žáci ve složení: Filip Vojáček, Lukáš Mareš, Ondřej Kalina, Lukáš Koptík    26,43 s

Všem členům výpravy patří poděkování za výbornou reprezentaci Prah. V úmorném vedru, které v Olomouci po celou dobu soutěží panovalo si většina  vylepšila svá osobní maxima nebo předvedla výkony na jejich hranici. Nejúspěšnější účastnící byla Nicola Krutilová, která si z olympiády přiváží 2x stříbro (koule a výška) a jednou zlato (4×60 m). Mezi chlapci si kompletní sadu medailí vybojoval Filip Vojáček (zlato 4×60 m, stříbro 60 m, bronz 100 m př.)

V celkovém hodnocení krajů (za všechny sporty) obsadila Praha těsně druhé místo. Za zmínku stojí i vzájemné podpora sportovců různých sportovních odvětví, kteří ve volném čase přijdou na sportoviště a vzájemně se podporují a to dělá celou akci pro všechny jistě ještě zajímavější. Věřím, že si všichni účastníci pobyt na olympiádě užili a přivážejí si do Prahy spoustu krásných zážitků a mnoho inspirace do další sportovní přípravy.

                                                                            Jaroslava Weberová, vedoucí výpravy