Pražská družstva po 3 kolech ligy

O víkendu 24. a 25. června proběhla 3. kola 1. a 2. ligy. Extraliga byla již uzavřená a její týmy vyhlíží republikové finále a své konkurenty v podobě vítězných týmů z 1. lig.

Ve skupině A už je o vítězích prakticky rozhodnuto. V mužích soutěži jasně vévodí atleti Spartaku Praha 4, kteří si v této sezóně připsali 3 vítězství. Stejně na tom jsou ženy Slavie. Ty doslova válcují své konkurentky, když v tomto kole při součtu 369 bodů deklasovaly druhou Vlašim o 140 bodů. Jejich mužští kolegové jsou za Spartakem na klidném 2. místě. Zato muži USK musí být ostražití. Přestože jsou na 5. místě, na barážové 7. místo mají náskok jen 2 hlavních bodů. Hůř na tom jsou ženy USK, které jsou na 9. místě, a už jistě je nemine baráž o udržení.

V klidných vodách tabulky se pohybují ve skupině B obě družstva Jeseniovy, když muži i ženy drží 5. místa. O poznání hůř na tom jsou obě družstva Sparty. Ta jsou na posledních místech a nezbývá jim než se připravovat na baráž o udržení.

V ní se pravděpodobně setkají s muži Spartaku B, kteří ve 2. lize vedou ve skupině B. Ve stejné skupině se zatím na postupovém 2. místě drží ženy Vinohrad, mají ale jen 1 bod náskoku.

Napínavé bude 4. kolo pro ženské týmy Aktisu a Kotlářky ve skupině A. Oba týmy jsou na předposledním, respektive posledním místě. Aktis má zatím výhodnější pozici, když je o 1 hlavní bod před Kotlářkou, ale prázdninové kolo může být nevyzpytatelné a jeden z těchto týmů se záchranářské misi v baráži nevyhne.