Mistrovství České republiky dospělých v Táboře

V půlce prázdnin vyvrcholila domácí atletická sezona republikovým šampionátem v Táboře. Ač do soutěží občas zasáhl silný déšť, k vidění bylo mnoho skvělých výkonů, a to zejména v podání atletů z pražských oddílů.

O jedno z největších překvapení závodu se postaral Ondřej Macík z Dukly. Ten opanoval závod na 200 m v národním rekordu 20,39. Výbornou výkonnost potvrdil další člen Dukly Vít Müller, jenž vítězství ozdobil novým osobním rekordem 48,96. Podobně skvěle si vedla i jeho oddílová kolegyně Nikoleta Jíchová, když osobní rekord 54,88 znamenal republikový titul i limit na Mistrovství světa. Dvojnásobnou republikovou šampionkou se stala Nikola Bendová, jež ovládla závod na 100 i 200 metrů. Skvěle se v dálkařském sektoru předvedl i Radek Juška z Olympu, který vyhrál rekordem šampionátu za 815 cm.

Prosadit se mezi elitou dokázali i někteří z mladých pražských atletů. Svoji premiérovou seniorskou medaili a hned stříbrnou získala v tyči ještě juniorka Viktorie Ondrová, závodící za PSK Olymp, a to výkonem 430 cm, což je její nový osobní rekord. Pro bronz si doběhla Natálie Millerová na trati 800 m v novém osobním rekordu 2:04,37. Nedaleko medaile byl junior Pavel Vinduška na 1500 m, jenž doběhl na 5. místě za 3:49,33.

Do republikového šampionátu zasáhli atleti ze 14 pražských oddílů, kdy si nejvíce startů připsali atleti hájící barvy Dukly Praha, celkem 61. Druhý největší počet měli pak atleti z USK s celkem 43 starty. Na medaili dosáhli z Prahy jen zástupci tří resortních atletických oddílů. Nevíce – 22, jich posbírali atleti TJ Dukly Praha, kteří s bilancí 8 zlatých, 9 stříbrných a 5 bronzových ovládli i pořadí všech oddílů. Druhými celkově pak byli atleti USK Praha se 7 zlatými, 5 stříbrnými a 5 bronzovými medailemi. Atleti PSK Olympu jich posbírali 11 (5 z. + 2 s. + 4 b.)