MČR v halových vícebojích

Pražský atletický svaz se v tomto roce stal pořadatelem republikového šampionátu ve vícebojích. A zhostil se ho na výbornou. Neobjevil se žádný problém, organizace běžela hladce, a navíc šampionát byl podpořen několika skvělými výkony.

O národní rekord se postarala starší žákyně PSK Olympu Praha Linda Botková, když složila 3977 bodů. Zazářil i další pražský závodník. Tomas Järvinen se také postaral o národní rekord, a to v juniorské kategorii. Závodník Jižního Města dlouho útočil i na evropský rekord, ten mu ale zhatila na jeho poměry nepovedená tyč. Tomas se do historie zapsal výkonem 5993 bodů.

O titul mistra republiky se postarali ještě další 3 pražští atleti. Souboj o titul do posledních metrů svedly v ženách Natálie Olivová ze Spartaku Praha 4 a Anna Kerbachová z ASK Slavia. První místo si v hektické poslední disciplíně zajistila o 16 bodů závodnice z Děkanky (celkem 4125 bodů). Annu mohla v cíli těšit alespoň stříbrná medaile a kvalitních 4109 bodů.

Republikovým šampionem se mezi žáky stal závodník pražské Dukly Filip Reischig, který zvítězil výkonem 4473 bodů. Vítězství si zajistil zejména vyrovnanými a kvalitními výkony ve všech disciplínách.

Pátým pražským mistrem se stal oddílový kolega Filipa Ondřej Kopecký. Jeho celkový součet 6035 bodů je jeho novým osobním rekordem.

Medaili si z MČR ve vícebojích odnesla i atletka USK Lucie Lasíková v juniorkách. Výkonem 3879 bodů vybojovala bronzovou medaili.