Mistrovství České republiky dorostu a juniorů v hale

Ostravská hala ve Vítkovicích hostila další vrcholný šampionát, tentokrát pro kategorie dorostu a juniorů. A byla to plejáda výborných výkonů s mnoha rekordy i v podání pražských závodníků.

Do Ostravy se vydali zástupci 17 pražských oddílů. Nejvíce startů si připsali závodníci ASK Slavia Praha – celkem 18 startů. Co do medailové bilance, tak veleúspěšná byla výprava USK Praha s celkem 10 cennými kovy, z toho hned 3 v nejcennější hodnotě. Individuální zlato a stříbro vybojovala Silvie Daněčková, která ovládla 60 m za 7,54 s a druhá byla na 200 m za 24,08 s. Třetí medaili – stříbrnou, přidala ve štafetě juniorek. Tři medaile vybojoval i Filip Vojáček. Ten v dorostencích na 60 m doběhl 2. za 6,87 s, a třetí byl na 200 m výkonem 21,82 s. Zlato si pak odnesl s dorosteneckou štafetou s kolegy Veselý, Hodač, Filounek. Třetí vícenásobnou medailistkou z USK je juniorka Lucie Lasíková. Ta ovládla skok daleký výkonem 594 cm, třetí by na 60 m překážek za 8,56 s a společně se zmiňovanou Daněčkovou přidala stříbro ve štafetě na 4×200 m.

Zářili i další pražští medailisté. V národním rekordu vyhrál 400 m dorostenců závodník PSK Olympu Marek Váňa výkonem 47,82 s. Zlato pro PSK Olymp vybojovala ve skoku o tyči Viktorie Ondrová za 382 cm. Titul mistrů republiky vybojovala i čtveřice juniorů ASK Slavia Praha ve složení: Bělohlávek, Spálenka., Čáp a Šulc, kdy jako jediní stlačili čas po 1:30 – běželi 1:29,46.

Nadcházejí víkend uzavře republikové šampionáty MČR žactva v pražské hale Otakara Jandery ve Stromovce.