Víkendové republikové šampionáty mládeže

O víkendu 23. a 24. září se utkala nejlepší družstva dorostu a juniorů o republikové tituly.

Juniorské kategorie měly svůj závod v sobotu 23.9. v Plzni. Tam jela dvě chlapecká i dívčí pražská družstva. Lépe se dařilo chlapcům. Na stupně vítězů totiž vystoupali atleti ASK Slavia Praha, kteří obsadili 3. místo za suverénní Plzní a druhou Olomoucí. Největší měrou přispěl do bodového součtu Jonáš Kostka se 17 individuálními body a přispěl i štafetě 4×400 m ke 2. místu. Stejně individuálních bodů posbíral i Jakub Myslivec. Jediného vítěze měla Slavia v Ondřeji Loupalovi, který vyhrál 400 m za 48,36 s.

5. místo pak obsadili junioři pražské Dukly, kterou výrazně podpořil ziskem 35 bodů Petr Svoboda hostující z Tábora, jenž byl nejlépe bodujícím juniorem tohoto dne.

Děvčata letos skončila bez medaile, když nejlépe skončily juniorky Slavie na 4. místě se ztrátou 32 bodů na 3. místo. 9. místo pak obsadily juniorky Spartaku Praha 4.

V neděli 24. září pak zase na druhou stanu republiky zamířila dorostenecká družstva, a to konkrétně do Olomouce. Dvojí zastoupení měla Praha v kategorii dorostenců. Chlapci Dukly si vedli o něco lépe a obsadili 6. místo se ziskem 136 bodů. Hned za nimi se umístili atleti USK Praha, kteří nastřádali 124 bodů.

V děvčatech reprezentovaly Prahu jen atletky ASK Slavia Praha. Ta obsadila 5. příčku se součtem 177 bodů. Na bronz jim chybělo 60 bodů.

Posledními ve hře o medaile z družstev jsou žákovské týmy. V žácích to je plná sestava 3 pražských družstev – Slavie, Jeseniovy a Dukly. V žákyních se nominovala 2 pražská družstva – Jeseniovy a Slavie. O republikové medaile se utkají v sobotu 30. září v Praze na Děkance.