Baráž o 2. ligu pražským týmům vyšla

Na svatého Václava se sjelo do Rumburku ve Šluknovském výběžku 10 mužských a 11 ženských týmů usilující o příslušnost ve 2. lize v příštím roce. 3 týmy v každé kategorii se snažili o udržení, mimo jiné to byly ženy Aktisu, jež musely hájit ligovou příslušnost. Ostatní postoupili z krajských přeborů. Přijeli i pražští vítězové – v mužích Vinohrady a v ženách Stodůlky. Všechna pražská družstva přijela s ambicemi na postup/udržení ve 2.lize. A to se nakonec podařilo.

Dominantní byla obě pražská družstva v ženách. Soutěž opanovaly ženy Stodůlek, které bodově táhla Anna Kubátová ziskem 26 bodů. Druhou nejlépe bodující byla Eliška Blažková ziskem 23 bodů. Ženy Stodůlek zvítězily ziskem 253,5 bodů.

Ženy Aktisu skončily v konečném zúčtování na 2. místě součtem 226,5 bodů a s náskokem luxusních 46 bodů na třetí Klatovy. Aktis měl zase svoji leadr bodařku v Julii Málkové, která nastřádala 30 bodů. Druhou tahounkou týmu byla Tereza Bártová s 27,5 body. Obě ženská družstva se mohou těšit na 2. ligu i v roce 2024, kde budou nastupovat po boku svých mužských protějšků.

Oslavy vypukly i v táboře mužů Královských Vinohrad, kteří obsadili s přehledem 2. místo s náskokem téměř 100 bodů na třetí AC Pardubice. Vinohrady měly svého hrdinu v podobě Eduarda Janouška. Ten byl nejlépe bodujícím atletem toho dne. Vyhrál 400 m překážek za 56,25 s i 110 m překážek za 16,02 s a druhý byl na 400 m za 50,00. Dalším třicetibodovým byl Jakub Sýkora se součtem 32 bodů (mj. vítězství v dálce za 648 cm), třetím tahounem byl Jan Werner s 31 body.

Pražským týmům gratulujeme a přejme mnoho zdaru v příští ligové sezoně.