Pražské přebory ve vícebojích

Eden hostil o víkendu 30.9. a 1.10. Přebory Prahy ve vícebojích. Poprvé od roku 2013 se opět připojilo k přeboru mládeže a dospělých i mladší žactvo, které bylo rozděleno do dvou dnů – sobota patřila dívkám, neděle chlapcům.

Nejlepším výkonem tohoto víceboje je určitě další historické přepsání pětibojařských tabulek mladšího žactva. Linda Botková z Olympu Praha vylepšila už tak svůj výborný výkon z republikového šampionátu o více jak 200 bodů na součet 3927 b. V porovnání s mistrovským závodem měla podobně kvalitních 60 m hladkých i s překážkami, ale výrazně se zlepšila v dálce, kriketu i 800 m. Velmi kvalitním výkonem se prezentovala i Viktorie Grabowská z Atletiky Jižní Město. Její výkon 3190 bodů by jindy s přehledem stačil na vítězství.

V mladších žácích zvítězil při absenci tří účastníků republikového šampionátu, včetně letošního mistra republiky Josefa Fála, závodník Aktisu Praha Ondřej Čoček, který vyhrál za 2145 bodů.

O kvalitní výkon se postaral Michal Jára ze Spartaku Praha 4 v kategorii juniorů, který složil hezkých 7267 bodů a přebor jasně vyhrál. Výborně závodila i Adéla Hanáková z Plzně, která v dorostenkách soutěžila bez nároku na medaili. Přesto udělala letošní nejlepší vícebojařský výkon v dorostenkách hodnotou 5333 bodů. Na závěr sezony potvrdila svoji vysokou výkonnosti i závodnice Spartaku Praha 4 Natálie Olivová. Natálie, která je v republikových tabulkách na 3. místě, zde v ženách zvítězila za 5229 bodů.