Republikové finále družstev staršího žactva

Tři chlapecká a dvě dívčí pražská družstva se dostala mezi 10 finalistů a na téměř domácí půdě v Praze na Děkance usilovala o republikové medaile.

Závod výborně vyšel pražským děvčatům, zejména pak atletkám ze Slavie. Ty totiž v nabité republikové konkurenci zvítězily s 230 body a staly se mistryněmi České republiky, když o 4 body porazily výběr ze Zlína. Výraznou měrou se na tom podílela Lea Bradová, která jako jediná v ten den vyhrála všechny své 3 disciplíny a získala 39 bodů. Další velkou porci bodů udělala Sofie Rubešová součtem 32 bodů a třetí nejlepší bodující Slávistkou byla Eliška Jarošová s 29 body.

Na stupně vítězů Slávistky doprovodily atletky z SK Jeseniovy, které obsadily 3. místo. Celkovým součtem 195,5 uhájily o 6 bodů bronzové medaile před čtvrtými atletkami z Kolína. Zde nejvíce přispěla do týmového součtu Nikola Ptáčková s 29 body. Individuální vítězství pro Jeseniovu vybojovala Lída Komorná ve výšce (160 cm), Kristina Havelková na 3000 m (11:28,88) a štafeta 4×60 m ve složení Vávrová E., Jarolímková L., Uhrová A., Kalašová V.

Chlapci tak úspěšní nebyli. Nejlepšího umístění dosáhli chlapci Jeseniovy, kteří skončili na 6. místě. Součtem 21,5 bodu se stal Josef Fál, kategorií ještě mladší žák, nejlepším bodovačem svého týmu, který posbíral celkem 145,5 bodu. Na vítězné Kladno ztratili chlapci 133 bodů. Na 7. místě se umístili chlapci Slavie, kteří posbírali 125 bodů a největší měrou se na tom podílel František Kubr s 29 body. 10. místo pak bral chlapecký výběr Dukly s 93 body. Zde určitě stojí za zmínku výkon Jakuba Šedivého, který vyhrál 200 m překážek letošním 4. nejrychlejším časem v kategorii – 26,63 s.

Tímto se uzavřely soutěže družstev. V mládežnických kategoriích se mezi medailisty umístila 3 družstva. Krom rvou výše zmíněných to ještě byli junioři Slavie