Meziměstské utkání mladšího žactva

Halová sezona je definitivně uzavřena a pro Prahu měla zlatý odstín. Výběr těch nejlepších mladších žáků z přeborů Prahy se totiž utkal s výběry měst Ostravy, Brna a Bratislavy. Bohužel účast Bratislavy byla jen formální, protože ji reprezentovalo jen 7 atletů z jednoho oddílu. Důvodem takto malé účasti byly obavy z koronaviru.
Meziměstské utkání probíhalo v krásné vítkovické hale. Do ní nás dopravila chlouba Českých drah vlak Pendolino. A jak se nám dařilo? Vítězně jsme začali již první disciplíny, kterými byly překážky. Ty v dívkách vyhrála Nella Antonie Mecerová ve velmi kvalitním čase 9,56 a Jan Machalický a 9,99. A na vítězné vlně pokračovali naši válečnými barvami pomalovaní závodníci dál. Celkově naši atleti vyhráli 9 ze 17 disciplín, a to včetně závěrečné smíšené štafety. V celkovém součtu náš výběr jasně ovládl celé meziměstské utkání. Lídry našeho týmu byly za chlapce Jan Machalický a Filip Vojáček, kteří vyhráli obě své disciplíny. Z děvčat to byla Nella Antonie Mecerová, která vyhrála zmíněné překážky a na 150 m byla 2.
Po závodech nás čekal slavnostní oběd a už jen veselá jízda Pendolinem zpět do náruče matky měst a rodiště skvělých atletů. Tak zase za rok!