Finále A družstev st. žactva

V neděli 3. září se utkala nejlepší družstva staršího žactva Prahy ve velkém finále o medaile a postupy na Mistrovství Čech. Soutěž již tradičně byla v mistrovském formátu, tedy celodenní soutěž se všemi disciplínami. K vidění bylo spoustu hezkých výkonů a nespočet osobních rekordů, které mnohé účastníky posunou i na republikový šampionát.

Nejlépe bodující ze všech účastníků se stala Nikola Ptáčková z Jeseniovy. Ta posbírala 37 bodů za 2 vítězství – tyč 264 cm a 200 m př. za 30,01 a druhé místo na 100 m překážek – 14,78. V žákyních byla druhou nejlépe bodující atletka Slavie Lucie Rokosová ziskem 29 bodů, když vyhrála disk, druhá byla v kladivu a 8. v kouli. Její oddílová kolegyně Lea Bradová si zapsala plný bodový zisk ze 2 disciplín, když vyhrála 100 m překážek a 150 m.

V chlapcích se hned 3 dostali na 35 bodů. Dominik Zajac z Olympu nenašel přemožitele ve dvou disciplínách, když vyhrál disk (40,32 m), a oštěp (55,29 m), čtvrté místo pak bral v kouli. V ní ho přehodil další 35 bodový závodník toho dne, Daniel Gasiúnas-Demčenko z Atletiky Jižní Město. Ten kouli vyhrál za 13,49 m. V dalších dvou disciplínách ho porazil právě Dominik Zajac, takže v disku i v oštěpu bral druhá místa (34,69 m a 49,02 m). Třetím do party byl Jan Floutek z USK. Ten byl druhý v kladivu s 28,17 m. Druhé místo bral i v dálce za velmi kvalitních 603 cm a vyhrál ve výšce za 177 cm.

Dominanci v Praze předvedli atleti SK Jeseniovy, když zvítězili jejich žáci i žákyně s dostatečným náskokem na druhá místa. Shodné stupně vítězů obsadili i atleti ASK Slavia, když jejich hoši i dívky skončili shodně stříbrní. Měnili se až třetí místa. V chlapcích jsou bronzoví atleti TJ Dukly, když předčili ty z Jižního Města. Pořadí si pak vyměnili v kategorii žákyň, kde si medaile zase pověsily na krk atletky Jižního Města, čtvrté skončila děvčata Dukly. Ale i čtvrtí se mohou těšit na Mistrovství Čech žactva, které proběhne v sobotu 9.9. v Chebu.

Finále A MPD staršího žactva proběhlo za finanční podpory Magistrátu hlavního města Prahy. Děkujeme.